Wanneer u als ondernemer te maken krijgt met wanbetalers zit er niets anders op dan actie te ondernemen. Het is nooit leuk om af te moeten rekenen met wanbetalers want het liefst vertrouwt u uw klanten volledig. Helaas komen er altijd wel wat rotte appels naar boven. Als ondernemer is het belangrijk dat u uw vorderingen kunt incasseren. U wilt natuurlijk het bedrag graag terug, wat ook vaak de hoofdreden is. Echter, het is ook belangrijk dat u uw vorderingen incasseert omdat dit een boodschap afgeeft aan de wanbetalers. U laat niet met zich sollen! Wanneer u iets door de vingers ziet heeft u kans dat u de verkeerde boodschap uitstuurt.

Helaas is het als ondernemer niet altijd leuk en makkelijk om vorderingen te incasseren. U hecht waarde aan uw klantenrelaties en daarnaast heeft u het ook nog eens hartstikke druk. Daarom is het in veel gevallen makkelijker en effectiever om een advocaat in de arm te nemen. Waar sommige ondernemers al snel naar een incassobureau of deurwaarder stappen beschikt een advocaat, in tegenstelling tot deurwaarders en incassobureau’s, over alle juridische middelen en bevoegdheden om druk te zetten op de debiteur. Deze extra middelen zorgen vaak voor een snellere betaling. Wanneer er toch geen sprake is van betaling kan een advocaat zo snel mogelijk beslag laten leggen op bijvoorbeeld de inboedel van de debiteur.

Naast dat advocaten debiteuren vaak tot betaling kunnen laten overgaan en beslag kunnen leggen op eigendommen van de schuldenaar, kunt u ook bij een advocaat terecht voor advies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan advies op het gebied van herstructurering, transacties, saneringen en integrale- of gedeeltelijke doorstart.

Wanneer u te maken heeft met wanbetalers kan een advocaat dus veel voor u betekenen. Omdat zij meer rechten hebben dan incassobureau’s of deurwaarders zorgen advocaten vaak voor beter en sneller resultaat. Voor een ondernemer is dit in veel gevallen zeer welkom. Helaas komt het soms voor dat een debiteur echt niet tot betaling overgaat. Een advocaat kan dan, in overleg met u, zo snel mogelijk overgaan tot beslaglegging. Niet iedereen mag dit zomaar doen, daarom is het belangrijk dat u in zo’n geval een advocaat in de arm neemt. Het is belangrijk om in zo’n situatie snel in te grijpen omdat anders de kans groot is dat de vermogensbestanddelen van de debiteur weg zijn. Wanneer u erover denkt om een advocaat in te schakelen is het vaak lastig om te beslissen bij wie u dan terecht kunt. Er zijn veel advocatenkantoren die geschikt lijken voor uw situatie. Echter, vaak is het niet duidelijk wat de kosten precies zijn en waarin de betreffende advocaten dan precies verschillen. Welk kantoor is het meest geschikt?

Het beste is om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Echter, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer u zelf op onderzoek uitgaat op het internet zult u snel zien dat het vergelijken nog best lastig is. Vaak staat de benodigde informatie niet duidelijk op de site. Daarnaast verschilt het per aanbieder ook nog eens hoe ze de informatie hebben neer gezet.

Gelukkig hebben wij van advocatenkantoornodig.nl een oplossing. Bij ons kunt u, gratis en vrijblijvend, meerder offertes aanvragen van verschillende advocatenkantoren. Allereerst zijn alle kantoren die bij ons zijn aangesloten volledig betrouwbaar, daarnaast krijgt u zo een goed overzicht van welk kantoor het meest geschikt is voor uw onderneming. Ook kunt u zo in een oogopslag zien wat de kosten zouden zijn. Met advocatenkantoornodig.nl wordt het maken van een keuze voor een advocatenkantoor dus een stuk makkelijker!