Als ondernemer loopt u allerlei soorten risico’s. Wanneer ondernemen u in het hart zit zult u hier waarschijnlijk weinig moeite mee hebben. Toch is het vervelend wanneer u een terugslag heeft. Het is belangrijk om de risico’s die u loopt tot op zekere hoogte te beheersen. Hier kan een advocaat u te hulp komen.

Wanneer een klant weigert te betalen heeft u een probleem. U wilt graag uw geld en heeft daar ook recht op. Tegelijkertijd heeft u geen zin in gedoe en heeft u wel meer aan uw hoofd. Het is echter belangrijk dat u actie onderneemt wanneer betaling uitblijft. Niet alleen omdat u recht heeft op uw geld, ook omdat een wanbetaler niet zomaar zijn gang mag gaan. Als u te maken heeft met een debiteur die niet wil betalen is het verstandig om een advocaat in te huren. Advocaten zijn vaak sneller en efficiënter in het terugkrijgen van schulden, ze mogen namelijk meer dan een incassobureau of deurwaarder. Ook kunnen advocaten beslag laten leggen op het bezit van een debiteur wanneer ze weigeren tot betaling over te gaan.

Advocaten die in de sectie Insolventierecht werkzaam zijn, zijn vaak benoemd tot curator in faillissement. Ook kunnen zij bewindvoerder in surséances van schuldsanering en betaling zijn. Insolventierecht advocaten zetten zich vaak in voor de belangen van bestuurders die worden geconfronteerd met faillissementen. Verder kunnen zij u van dienst zijn bij:

  • Beslagleggingen, met name om te voorkomen dat vermogens verdwijnen wanneer deze nog niet gevorderd zijn
  • Activa- en passiva transacties
  • Saneringen
  • Herstructureringen
  • Incasseren van vorderingen
  • Integrale/gedeeltelijke doorstart

Advocaten kunnen dus zeer nuttig zijn wanneer het aankomt op incasso en/of insolventierecht. Wanneer u heeft besloten dat u graag samen wilt werken met een advocaat is het alleen nog eventjes beslissen met welk advocatenkantoor u in zee gaat. Dit klinkt helaas makkelijker dan het is. Het is van belang om een weloverwogen keuze te maken. Dit is lastig omdat er ontzettend veel aanbieders zijn. Hoe beslist u dan welk advocatenkantoor dat zich richt op incasso en insolventierecht bij u past? Het is verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kunt u de sterkere en zwakke punten naast elkaar leggen en zo tot een weloverwogen keus komen.

Het is nog niet zo makkelijk om goede vergelijkingen te maken. Vaak begint de zoektocht vol goede moed maar blijken er te veel aanbieders te zijn. Daarnaast krijgt u eigenlijk alleen duidelijke informatie wanneer u een offerte aanvraagt. Dit is een hoop gedoe, gelukkig kan dit een stuk makkelijker bij advocatenkantoornodig.nl. Bij ons kunt u namelijk vrijblijvend verschillende offertes aanvragen van meerdere advocatenkantoren. Dit scheelt een hoop zoekwerk en helpt u bij het maken van een goede vergelijking. Wanneer u offertes aanvraagt bij advocatenkantoornodig.nl kunt u op uw gemak bekijken welk advocatenkantoor het beste aan uw eisen voldoet. Zo bent u verzekerd van een goede keuze!