De naam zegt het eigenlijk al, ruimtelijk bestuursrecht gaat over van alles wat te maken heeft met het innemen van ruimte. In Nederland is het niet zomaar toegestaan om ergens te bouwen. Er moet een vergunning voor zijn en daarvoor dient er een bestemmingsplan te zijn geschreven. Daarnaast hebben we ook nog eens te maken met de Europese regelgeving. Het is dus niet zomaar mogelijk om ergens een bouwplan uit te voeren.

Wanneer u dit van plan bent, of wanneer u met andere ruimtelijke bestuursrecht zaken te maken heeft, kan het zijn dat u na een tijdje door de bomen het bos niet meer ziet. U krijgt te maken met een wirwar van regels en adviezen. Waar moet u nu precies rekening mee houden en wat mag wel en niet? Het is niet alleen ontzettend ingewikkeld, het neemt ook nog eens behoorlijk wat tijd in beslag. Zo kan het zijn dat, wanneer u er zelf mee aan de slag gaat, er veel te veel tijd overheen gaat. Dit kan zelfs zo lang duren dat het hele plan niet meer relevant is.

Het is daarom verstandig om een professional in te huren die u kan voorzien van gespecialiseerd advies. Deze kan samen met u kijken naar wat de mogelijkheden zijn, welke regels voor u van toepassing zijn, en hoe problemen kunnen worden voorkomen. Zo’n professional is in veel gevallen een advocaat die zich richt op het ruimtelijk bestuursrecht. Een advocaat die zich richt op ruimtelijk bestuursrecht kan u helpen met de volgende zaken:

  • Ruimtelijke procedures van de omgevingsvergunningen (wabo)
  • Bestemmingsplan procedures
  • Advisering én procederen van ruimtelijke processen
  • Juridisch advies bij planvorming en ruimtelijke projecten
  • Advisering Europeesrechtelijke zaken
  • Planschadeclaims

Met een advocaat is hetgeen wat u wilt bereiken een stuk sneller en efficiënter geregeld. Daarnaast biedt het u zekerheid omdat zij op de hoogte zijn van alle regels binnen dit vakgebied. Maar hoe vindt u nu zo’n professional? U wilt er zeker van zijn dat een advocatenkantoor wat u kiest geheel aan uw wensen voldoet en dat u daarnaast niet teveel betaald. Het beste is om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Door de advocatenkantoren naast elkaar te leggen wordt al snel duidelijk welk kantoor goed bij uw zaak past. Daarnaast krijgt u zo een goed overzicht van de verschillende prijzen.

Wanneer u zelf op onderzoek uitgaat zult u merken dat het nogal wat werk is om al die bedrijven met elkaar te vergelijken. Daarom kunt u bij advocatenkantoornodig.nl gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Deze kunt u vervolgens overzichtelijk met elkaar vergelijken. Bij advocatenkantoornodig.nl zijn alleen professionele en betrouwbare advocatenkantoren aangesloten. Op die manier hoeft u deze er ook niet meer uit te filteren. U hoeft enkel te letten op wat u graag terugziet in een offerte en wat de prijzen zijn. Door te vergelijken op advocatenkantoornodig.nl bent u verzekerd van een weloverwogen en goede keuze.